06.12.subota-Seasplash fešta u Podzemlju Rojca-

SEASPLASH present :


ST!LLNESS (Split)

d.j. Kovach (Pula)

Podzemlje, Karlo Rojc

06.12.08. SUBOTA/SATURDAY
22:00

WWW.SEASPLASH.NET

http://www.myspace.com/seasplashfestival


ST!LLNESS – Split - http://www.stillness.dalmatino.de/

Sve je pocelo negdje krajem 98. Yuri i Papi ( sada bivsi clan) upoznali su se u jednoj od splitskih gimnazija i osnovali tvrdi hip-hop dvojac ST!llness.
Svoj prvi underground single «Fala» izbacili su pocetkom 2000. godine. Nedugo zatim snimljena je i « Zar se ovo zivot zove», pjesma poznata kao prva u Hrvata s tematikom sindroma narodnjaka. U njoj su koristeni prvi semplovi takve vrste. 2003. Yurijevom inicijativom izlazi prva splitska Hip-hop kompilacija «devaSTacija» na kojoj se Papi s par odlicnih verse-ova oprasta od ozbiljnog bavljenja muzikom, pa u ST!llnessu ostaje samo Yuri.
Početkom 2005 Yuri dolazi u Zagreb na studij i u vrlo kratkom roku skuplja orginalnu petorku benda, koja se s vremenom malo proširila.
Ime ST!llness se ne menja jer ono oznacava vec postavljeni cilj (ideju), no stil muzike dozivljava jedan oblik evolucije. Muzika benda miješa puno stilova, no najdominantniji su utjecaji raggea, drum`n`basss-a, na momente cak i hard core svirku distorziranih gitara. Tekstovi ostaju isti: s jedne strane zestoki, angazirani i onako punk-banalni, a s druge strane osecajni i s filozofisjkom dozom.
Skupljanjem benda ST!llness jako brzo napreduje tako da je već krajem iste godine snimljen prvi demo HOLOGRAM ROOT , a energičan i stilski zanimljiv live nastup vrlo brzo je bendu priskrbio bazu fanova i epitet najperspektivnijeg mladog benda u Hrvatskoj. Sve ovo je dovelo do potpisivanja ugovora sa jednom od vodećih izdavačkih kuća MENART RECORDS i objavljivanja debi albuma pod nazivom "Sve sto znam o zivotu je… odabrao Djelo Hadziselimovic" u srpnju 2007. godine. U stvaranju su sudjelovali Nenad Kovačić i Davor Vrdoljak (DJ VENOM) koji su nedugo zatim odstupili zbog prevelikih obaveza u matičnom bendu i solo karijeri. Specijalni gost na pjesmi "SLOBODA" je Maden Badovinac (TBF) sa recitacijom pjesme Tome Bebića "DJECA SLOBODE". Album je dobio jako dobre kritike što muzičih kritičara što publike, te je u mnogim osvrtima na 2007. godinu svrstan među najbolja hrvatska izdanja u 2007.

After concert - Dj Kovach (reggae/jungle) Pula

Special thanks to "monteparadiso"