21st Monteparadiso hard core punk festival line upObjavljena imena izvođača 21. Monteparadiso festivala // 21st Monteparadiso line up is announced

Petak/Friday, 02.08.2013. 

Mob 47


Mob 47 je hardcore/punk bend osnovan u Švedskoj 1982. godine, prvotno pod imenom Censur. Godinu dana kasnije mijenjaju ime u Mob 47. U ranijim godinama svirali su zajedno sa legendarnim bendom Anti Cimex, a njihova glazba pod snažnim je utjecajem bendova kao što su Discharge, Crucifix, D.R.I. i B.G.K. Bend se raspustio 1985. godine da bi nakon gotovo 20 godina, 2005. godine nastavili gdje su stali. Svoj prvi službeni nastup nakon 20 godina održali su u Stockholmu 2006. godine.
http://www.mob47.se/


Agent Attitude


Agent Attitude peteročlani je hardcore/punk bend, osnovan 2010. godine u Švedskoj. Iza sebe imaju turneje po Europi i Švedskoj kojima su izgradili zavidnu reputaciju na švedskoj, ali i međunarodnoj hardcore sceni. Ove godine izdali su svoj prvi album pod nazivom “Affliction Day”.
http://agentattitude.bandcamp.com/


Antares


Antares je speed rock bend iz Italije. Svoju reputaciju kao jedan od najzanimljivijih i najenergičnijih bendova koji su u Monteparadisu svirali stekli su gostujući triput u klubu, u sklopu koncerne sezone Monteparadisa. Svoj posljednji album Alpha Scorpii Rock'n'Roll izdali su prošle godine.
http://alphascorpii.bandcamp.com/


Black Gust


Black Gust jedan je od relativno novijih bendova zagrebačke nezavisne scene. Postavu čine bivši članovi zagrebačkih bendova Daily Trash, Give Them Rope i Waar. Njihova glazba spoj je hardcorea 80ih, modernog hardcorea i garažnog rock'n'rolla. U Pulu dolaze već drugi put, s obzirom da su pulsku publiku oduševili prošle godine na Anti­fa festivalu.
https://www.facebook.com/pages/BlackGust/102778566494409


Iskra


Iskra je kanadski anarchist metal bend, osnovan 2002. godine. Njihova glazba pod snažnim je utjecajem anarho punk bendova kao što su Crass, Antisect i Conflict. Spajanjem death metala i crusta stvorili su svoj vlastiti podžanr “blackened crust”.
http://www.iskracrust.com/main.html


Nihilizzm


Nihilizzm je grindcore bend iz Poljske, aktivan od 2001. godine. Svojim tekstovima socijalne problematike i eksplozivnim, brzim rifovima stali su u obranu radničke klase.
http://www.myspace.com/nihilizzm


Scheisse Minnelli


Scheisse Minnelli je hardcore punk bend iz Njemačke, osnovan 2003. godine. Do sada su odsvirali preko 300 koncerata, imali nekoliko turneja po inozemstvu i izdali 3 albuma.
http://scheisseminnelli.com/Subota/Saturday, 03.08.2013.

Restarts Restarts je tročlani bend osnovan 1995. godine u Londonu. Od 90ih godina do sada odradili su brojne koncerte po Velikoj Britaniji i Europi, uglavnom svirajući po skvotovima i pubovima. U Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi bili su čak triput na turneji. Iza sebe imaju više od 9 izdanja, a smatraju se bitnim dijelom diy punk scene.
http://www.restarts.co.uk/


Danny Trejo
Danny Trejo talijanski je spoj bendova Talco, Los Fastidios, Gonna Fall Hard, Inerdzia, Tears Before i Undisputed Attitude, nastao 2011. godine. 2012. godine izdali su svoj prvi  album i odradili svoju prvu europsku turneju.
http://dannytrejohc.bandcamp.com/


Daša Fon Fl'ašaDaša Fon Fl'aša je akustični punker iz Slovačke, koji će uz pomoć akustične gitare i usne harmonike uz snažan vokal podijeliti s nama svoje misli i osjećaje o svijetu. Na sceni je aktivan od 1999. godine, a iza sebe ima tri izdana albuma.
http://dasafonflasa.bandcamp.com/

My Man Mike


Iz daleke Južne Koreje na ovogodišnji Monteparadiso stiže nam relatino novi bend My Man Mike. Radi se o tročlanom bendu koji svira thrashcore, a glazba je inspirirana različitim kulturama iz kojih ovaj trojac potječe: američke, francuske i južnokorejske. U siječnju su snimili deset pjesama za album “Will you marry me” koji bi trebao izaći u lipnju.
http://mymanmike.bandcamp.com/


Reflections Of Internal Rain
Reflections of Internal Rain osnovani su 2004. godine u Novom Sadu. Od 2005. godine svirali su gdje god im se pružila prilika u Srbiji, ali i izvan njezinih granica. U ožujku 2009. godine odradili su svoju prvu turneju od 6 koncerata izvan granica Srbije, a do sada imaju već četiri odrađene turneje po Europi i pet izdanih albuma.
https://www.facebook.com/reflectionsofinternalrain


Stregesti 
Stregesti je poljski punk bend oformljen 2008. godine. Svoj prvi koncert odsvirali su godinu dana kasnije, a 2012. godine objavili su album Tu i Teraz.
https://www.facebook.com/stregesti