13. Antifa Festival

                                                                13. Antifa Fest
11./12.11.2016.
MP Hacklab & Club

Već trinaestu godinu za redom drugi vikend u 11. mjesecu rezerviran je za pulski Antifašistički Festival, iliti Antifa Fest. S programom počinjemo u petak 11.11.2016., nastavljamo u subotu 12.11.2016. i stajemo tek u nedjeljne rane jutarnje sate. Spremili smo tri predavanja i dvije projekcije filma, a ove godine ćemo se i prošetati gradom. Popodnevne programe završavamo koncertima, a ove godine nastupaju 6 bendova, po tri po svakoj večeri.


Predavanja i filmovi održat će se u Monteparadiso Hacklabu (DC Rojc, prizemlje desno), dok ćemo se po završetku programa u Hacklabu spustiti točno kat ispod, u Monteparadiso klub, gdje će se održati koncertni dio programa. Ulaz na program u Hacklabu je besplatan.

Petak, 11.12.2016. @Monteparadiso Hacklab

17:00h - CRASS: There's No Authority But Yourself, projekcija filma
Film nizozemskog redatelja Alexander Oey-a iz 2006. godine dokumentira povijest najpoznatijeg i najutjecajnijeg anarho punk benda ikad. Ovaj dokumentarac krcat je arhivskim snimkama benda, ali i intervjuima s bivšim članovima Crassa. Steve Ignorant, Penny Rimbaud i Gee Vaucher daju nam uvid u povijest benda, ali i u njihove sadašnje aktivnosti.18:30h - Istarske sudbine - Istrani u nacističkim koncentracijskim logorima, predstavljanje projekta
Profesori povijesti Igor Šaponja i Igor Jovanović predstaviti će istraživačko - dokumentacijski projekt kojeg provode u sklopu Istarskog povijesnog društva.
Tijekom Drugog svjetskog rata preko 20.000 stanovnika Istre deportirano je u koncentracione logore diljem njemačkog Reicha i fašističke Italije. Velika većina odvedena je nakon pada Italije u rujnu 1943. godine. Od logora smrti do prisilnog rada diljem okupirane Europe, oko 5.000 Istrana je stradalo i nije se nikada vratilo kući. Cilj ovog projekta je sakupiti što više svjedočanstava preživjelih logoraša i logorašica i zabilježiti njihove priče.

20:15h - Walking Against Fascism, edukativna radionica, diskusija
Predstavljanje sportskih individualnih i grupnih solidarnih akcija za borbu protiv desnog ekstremizma i fašizma. Sudjeluju članovi Panonske Antifašističke Organizacije (PAOR): Marija Papić Đurić, Srđan Papić Đurić i Dalibor Piskrec.@Monteparadiso Club

22:00h koncert

Aimless Arrow je novi pulski projekt ekipe iz bendova Red Tape, Product Of The Past i Dispossessed. Sviraju post-hardcore, a prvi nastup odsvirali su prošle sezone u našem Hacklabu s Talijanima Antares. Vani imaju šest stvari koje možeš poslušati i besplatno skinuti ako klikneš ovdje.

Safe State je švicarski hardcore punk bend. Osnovani su 2015. godine, a kod nas dolaze predstaviti novi split tape kojeg su izbacili s bendom Angler.

Angler je bend iz Venecije. Sviraju hardcore punk pod utjecajem bendova novije škole. Osnovani su 2013. godine. Od izdanja imaju split s bendom Attempts, album Future, oba iz 2014. godine, a ove godine su izbacili split tape s bendom Safe State, pa povodom toga dijele putne troškove na mini turneji u sklopu koje nam dolaze i u Pulu.


Subota, 12.11.2016. @Monteparadiso Hacklab

15:00h - Walking Against Fascism, pješačka akcija
Akcija podrazumijeva 10 kilometara šetnje kroz važne ulice i lokacije u Puli.


18:00h - Sokol ga nije volio - O borbama na Filozofskom fakultetu u Zagrebu
Razgovarat ćemo i o situaciji na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i solidarnoj borbi studenata i profesora u slučaju suradnje s Katoličko - bogoslovnim fakultetom, koja je nakon traženja ostavke dekana Previšića eskalirala postavljanjem zaštitara u aulu fakulteta, kao i raspuštanjem Studentskog zbora. Kako se boriti protiv nasilne demonstracije moći Senata i uprave fakulteta? Na koji način profesori i studenti mogu surađivati? Je li plenum legalno tijelo i kako odgovoriti na nedemokratska podmetanja u svrhu očuvanja pozicije moći? Kako omasoviti studentski pokret i stvarati dugotrajan pritisak? Na ova pitanja odgovoriti će Karlo Krešimir Kaštelan i Vedrana Bibić.

20:30h - Odpadki druge generacije - po stopinjah nekega punka, projekcija filma
Dunja Danial i Jasna Babić napravile su dokumentarac o drugoj generaciji slovenskih punkera koji još vjeruju da je drukčiji svijet potreban i moguć. Nakon samostalnosti Slovenije činilo se kako je priča slovenskog punka završila. Ali svaki kraj je novi početak, a u Sloveniji je taj novi početak započeo 1991. godine. Aktivni članovi slovenskog undergrounda (glazbenici, aktivisti, skvoteri, promotori i organizatori) pričaju o punku kao ideologiji, kulturi i glazbi, pokretu, žudnji za slobodom i političkoj borbi pod zastavom anarhizma.

 

@Monteparadiso Club

22:00h koncert

Disspossesed je bend iz Pule, nastao sredinom 2014. godine. Pokušavajući kombinirati vlastite ideje i filozofije o glazbi, trude se na prvom mjestu zabaviti, a za glazbu koju stvaraju vjeruju da pripada sadašnjosti. Iza njih je nekoliko koncerata, a zadnji put smo ih u Paradisu imali priliku vidjeti prije dvije godine kada su otvorili sezonu u klubu sa Šveđanima Agent Attitude.

Pakt je novi bend članova bendova Human Host Body, Mellta, Anarho Terror Squad i Antikontra. Osnovani su 2015. godine, dolaze iz Slovenije i sviraju d-beat.

Ovrha je pulski bend osnovan u travnju 2012. godine. Radi se o glazbenicima s višegodišnjim iskustvom u raznim bendovima - Crnački znoj, Frontalni udar, Preludium i Pokret otpora. 2014. godine snimili su album Država.