02.02.2008. Benefit za Anarhistički Sajam Knjiga (Zagreb)

02.02.2008., subota
Podzemlje Rojc-Pula

BENEFIT KONCERT ZA ANARHISTIČKI SAJAM KNJIGA
..da pomognemo prijateljima/icama sa organiziranjem njihova 4. Anarhističkog sajma knjiga koji se održava početkom travnja u Zagrebu, odlučili smo upriličiti ovo malo aktivističko druženje na kojem će zasvirati:

XENOSA (Rijeka)- hardcorepunk/crust
..ovaj zanimljivi bend, prema svojim riječima, svira mješavinu hardcorepunk-a i modernog crust-a.. postoje od 2003. i od tad su nebrojeno puta prosvirali Hrvatsku i susjedne zemlje, da bi se krajem 2007. po prvi puta otisnuli u Europu na dvotjednu turneju..U Puli su do sad prvi i jedini put bili za vrijeme 2. ANTI-FA FESTa, kada su nam zajedno sa ostalim Riječkim snagama (Panaceja, Tost) prenijeli dašak svoje energije i ostavili nas da čekamo nastavak apokaliptičnog i bijesnog feelinga sve do sad, kada nam dolaze u osvježenoj postavi, najavljujući prvi album kojeg promoviraju zadnjih par mjeseci, a koji bi trebao izaći iz ormara diy izdavaštva "Demonkracija" iz Rijeke. U proteklih 5 godina imaju izdanih par demo/live cdr-ova te gostovanja po raznoraznim domaćim i internacionalnim diy kompilacijama.. njihove stvari možete poslušati na http://www.stage.fm/xenosaXenosa (stara postava) u Podzemlju 12.11.2005.

HIJOS DEL PUEBLO (Pula)- progressive crust/grindcore
..najnovija domaća underground akvizicija pulskih anarho aktivista, nakon uspješnog predstavljanja na 4. AntiFa Festu i niza koncerata koje su nakon njega odsvirali po Hrvatskoj i Sloveniji, ponovno će razoriti Podzemlje svojom razboritošću i kritikom. Sastavljeni od bivših i sadašnjih članova Nulla Osta-e, Homo Homini Lupus-a, Frekvencije, exPropale Egzistencije i drugih pulskih bendova, HDP se spremaju na na novu lekciju iz slobodarstva popraćenu glazbom koju vole i sviraju..trenutno su u studiju, i spremaju se za prvo izdanje, a dok to ne dočekamo, apsolutno sve što vas zanima o njima potražite na http://www.myspace.com/constantwar


Hijos Del Pueblo u Podzemlju 9.11.2007.


BEZ IDENTITETA (Pazin) - punkrock
..koji su uletjeli u zadnji momenat kao zamjena za John Dear. Radi se o veoma mladom bendu koji iza sebe ima tek par svirku po svom rodnom gradu, uz izuzetak nastupa u Podzemlju i na RiRocku prošle godine.....takodjer, da bi do kraja upotpunili ovaj subotnji aktivizam, pozivamo Vas na projekciju "Libert(a)rias"a u MP Hacklab sa početkom u 19:00 h...klikom na http://img162.imageshack.us/img162/4105/filmkoncbenefitmv7.jpg pročitaj što te očekuje..
-------------------------------------------------
Cilj benefit koncerta je prikupljanje sredstava koje će olakšati organizaciju ASKa koji je, sa dosadašnja tri prethodna izdanja, kvalitetom programa, ideja i sadržaja prepoznat kao središnji događaj hrvatske slobodarske scene..više informacija o samom Anarhističkom sajmu knjiga valja potražiti na
http://www.ask-zagreb.org