..za kraj 2008 u Podzemlju slijedi..

24.12./srijeda..Digital Psychedelic Overdrive..u režiji Marsroom ekipe

..nabrijani progresivno psihodelični party kojeg vrte dj.Nesho i dj. Alen, uz kuhano vino i glazbene poklone od Marsove Sobe povodom Neshine 9. obljetnice nad miks pultom..

26.-27.12./petak i subota
Dvodnevna manifestacija
„..za Šelu..u spomen na prijatelja“ na kojoj će u spomen nedavno preminulom Alešu Rodiću Šeli zasvirati otprilike 20ak bendova pulske punk/hc/rock/metal scene..

--petak-26.12. // Nulla Osta, Frekvencija, Frontalni Udar, Antitodor, VIS The Thunderbirds, DJ & The Wootchyakz i još poneki zanimljivi gosti..
--subota-27.12. //Žmanjana Dica, Hijos Del Pueblo, Pasmaters, Bolesno Grinje, Desinence Mortification, Filji Di Bruno Atomico, Reanimacija, Kud Idijoti, Supernaut

..radi velikog broja bendova, nastupi oba dana počinju već oko 20:30..

Vidimo se u Podzemlju!!!!

---------------

..par riječi više o Šeli i samoj manifestaciji..

.. Povodom preranog odlaska našeg dragog prijatelja Aleša Rodića Šele odlučili smo mu odati počast simboličnom dvodnevnom glazbenom manifestacijom pod nazivom "..za Šelu.." na kojoj će naši zajednički prijatelji i poneki od nas zasvirati u njegovu čast.

U nedjelju, 9.11.2008...vračajući se kući sa 5. obljetnice AntiFa Festivala u Puli (u čijoj je organizaciji sudjelovao), nedaleko od društvenog centra „Karlo Rojc“, Šela je iznenadno doživio udes pod naletom automobila i nakon par sati preminuo u pulskoj bolnici od teških ozljeda. …

"Glas Istre: Puljanin poginuo pješačeći do kuće"

Aleš Rodić, među prijateljima i poznanicima znan kao Šela, Sme, bio je dugogodišnji volonter Monteparadisa, veseljak, panker, zafrkant, vrijedan pomagač, a prvenstveno osoba širokoga osmjeha i lijepe riječi za svakoga. Kao takvog ga pamtimo mi koji ga znamo cijeli svoj život, a kao takvog su ga upamtili i oni koji su ga sreli pri svojim dolascima u Pulu na ljetne festivale i razne fešte tokom svih tih proteklih godina..

Do zadnjeg momenta je bio među svojim prijateljima i prijateljicama, nahranivši zadnjih dana svoga prekratkoga života ljude koji su pohodili 5.AFF.. što je radio i godinama prije, u milijun drugih prilika..Ne želim ovaj opis svesti na svoj subjektivan sud o čovjeku kojeg je nemoguće opisati u par opskurnih rečenica koje služe da bi se najavio određeni događaj..nije stvar glazbe, i te neke „scene“.. stvar je prijateljstva. Koje je pak, sa druge strane, glavna poveznica te iste scene o kojoj pričamo..ali opet, nešto što je iznad svakih drugih opisa, nešto što stoji kao neprikosnoveni motiv pri organizaciji i participaciji u ovom dvodnevnom događanju. Svatko od nas ima cijelu nisku anegdota vezanih uz njega, koje samo dodatno rastužuju pri pomisli da njega više nema.

..Šela je bio, uz sve prije nabrojano i sve što svakome od nas može pasti na pamet, prvenstveno dobar prijatelj i osoba u čijem se društvu svatko osjećao ugodno. Kao takvog ga pamti i pulska underground scena kojoj je dao jako puno svoje energije i zalaganja, čiji je aktivni participator bio još od početka '90.ih. Kao takvog ga pamte i prijatelji sa iste, koji se ovom prilikom okupljaju da odaju počast vječito nasmijanoj legendi koja je svojim odlaskom ostavila veliku prazninu u našim životima.
Puno sjećanja, puno lijepih trenutaka, puno smijeha, sve je to bio Šela.
Stoga evo, najbolje od nas za najdražeg među nama.

..
..svirat ćemo tako glasno da nas čuješ gdje god da jesi!!!!!!!..


Tvoji/e prijatelji/ce iz Monteparadisa..