"Monteparadiso 20" na Motovun film festivalu


U nedjelju, 28.07.2013. na Motovun film festivalu biti će prikazan dokumentarni film Vibora Juhasa "Monteparadiso 20".

Monteparadiso 20 naziv je dokumentarnog filma Vibora Juhasa o pulskoj udruzi i kolektivu Monteparadiso. U središtu filma je razvoj Monteparadiso festivala koji je od malog, lokalnog festivala u dva desetljeća, zahvaljujući volji i upornosti nekolicine entuzijasta, izrasao u jedan od najznačajnijih i najstarijih festivala na europskoj nezavisnoj sceni. 


U 70ak minuta koliko film traje, uspješno su prikazani bitni trenuci iz povijesti udruge Monteparadiso kroz zanimljive osobne priče nekadašnjih i današnjih aktera koji su imali, i danas imaju značajnu ulogu u kreiranju nezavisne punk scene, uz videozapise iz povijesti i sadašnjosti udruge, koji prikazuju kako je to nekad izgledalo i kako izgleda danas.
Film je produkt suradnje udruge Monteparadiso i Vibora Juhasa iz pulskog studija MrkliMrak. Juhas nije samo redatelj filma, već je u ovom slučaju odradio poslove snimatelja, scenarista i montažera, a film je stvaran tijekom 2012. godine. Svoju neslužbenu premijeru imao je prošle godine, dan prije početka obljetničkog 20. Monteparadiso Festivala.

Projekcija filma počinje u 15:00 sati.

Cjelokupan program Motovun film festivala možete pronaći ovdje.


Nakon Motovuna film seli u Slovačku na FFUD festival gdje je na rasporedu u subotu, 10.08.2013. u 16 sati.


Vidimo se!