08.10.2013. Le Zbor @Monteparadiso club

U utorak, 08.10.2013. u Monteparadiso klubu besplatni koncert održati će prvi mješoviti ženski lezbijsko feministički zbor u Hrvatskoj i regiji - Le Zbor.
Le Zbor je osnovan 2005. godine u Zagrebu i od svojih početaka pa do danas poznat  je po promicanju ljudskih prava i kulturno - umjetničkog aktivizma. Le Zbor je do sada održao više od stotinu nastupa po Hrvatskoj i izvan njezinih granica, od čega posebno treba istaknuti međunarodne nastupe 2009. u Londonu na Various Voices Festivalu, 2010. u Kolnu na Gay Gamesu te 2011. u Beču na Duginu Balu. Osim koncerata Le Zbor je sudjelovao u različitim umjetničkim projektima, kao što su filmovi, kazališne predstave, modne revije, a čak se i pojavio u stripu, te surađivao sa poznatim domaćim umjetnicima i kolektivima.

O Le Zboru je 2009. snimljen i kratak dokumentarni film naziva Bože čuvaj Le Zbor koji je prikazan na nekoliko festivala u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Makedoniji. Od 2012. Le Zborom ravna Gloria Lindeman. 

2012. godine Le Zbor je pod labelom Dirty Old Records izdao svoj prvi album naziva Hrvatske budnice kojim je simbolički zaokružen šestogodišnji rad zbora.

Više o Le Zboru možete saznati ovdje.

Koncert počinje u 21 sat. Ulaz je besplatan.


Vidimo se u Monteparadisu!