Žoambo Žoet Workestrao + Udav @Monteparadiso

U petak, 16.05.2014. u Monteparadiso klub dolazi slovenska avangardna senzacija - Žoambo Žoet Workestrao. Za onog tko ne zna, riječ je o legendarnom slovenskom bendu, koji ima preko 20 godina staža na sceni, a svojim zvukom jedinstvena su pojava na ovim prostorima, a i šire. Nakon njih svojim odličnim scenskim nastupom oduševiti će vas pulski noise bend Udav.
       


Žoambo Žoet Workestrao je legendarni slovenski bend nastao 1992. godine kao projekt trojice provincijalnih studenata, gladnih nove muzike. Nastali u vrijeme nedostatka domaće i uvozne avangarde, počeli su svirati ono što im je nedostajalo. Iako su počeli kao klasični rock trio s vremenom su postali kvintet. U svoju glazbu pomiješali su sve moguće žanrove, od hardcorea i noisea pa sve do jazza, rocka te ruralnih muzičkih tradicija zemalja Pakta za stabilnost u jugoistočnoj Europi. Imenovanje ovog ansambla bilo je motivirano južnoameričkim sapunicama (Jumbo Jet Orchestra na portugalskom). Danas Žoambo u Sloveniji često služi kao referenca za neke čudne, nove muzičke stilove. Glazba je narativno strukturirana i udaljuje se od pop forme (strofe – refreni). Tekstovi o ljubavi i ratu rijetko nisu fragmentirani na nadrealističke slike, a češće su podređeni grotesknim zvučnim efektima. Sebe smatraju sljedbenicima brechtovskog teatra i poezije.Iza sebe imaju pet samostalnih albuma i bezbroj koncerata. Bend koji svakako treba pogledati u živo.

Više o bendu Žoambo Žoet Workestrao možete saznati ovdje. 
Nezaboravna noise senzacija naziva Udav, svoju je priču započela 2008. godine. Idući putevima neistraženog, eksperimentalnog načina izražavanja, ovaj je bend na već bogatu pulsku scenu donio nešto sasvim novo i drugčije od svega prije viđenog. Njihovi koncerti su eksplozivno energični i sve su samo ne dosadni. Definitivno najzanimljiviji bend na pulskoj sceni.

Više o bendu Udav možete saznati ovdje.