808 @Monteparadiso

Zolium + Tikach + Rinoma + Zmija
Petak, 09.10.2015.
Monteparadiso Club
Start: 22h


 

Riječki DJ pod imenom Zolium u glazbi je oduvijek. Kroz godine je više svojeg vremena provodio na kompjuteru i na Internetu otkrivajući nove stvari, pa tako i glazbu. U ranijim godinama počeo je s tipičnim gangsta rapom i hip hopom te kroz godine prešao na drum & bass, techno te house. Sada u 2015. godini pušta uglavnom pušta trap svakakvih vrsta, glazba u kojoj se mogu pronaći različiti utjecji svih žanrova inspirirani Southern hip hopom.

https://soundcloud.com/zolium

Tikach je DJ iz Rijeke s trenutnom adresom u Zagrebu, pušta muziku desetak godina. Počeo je s technom i drum and bassom, a nakon toga je nekako napustio žanrovske okvire. Član je Six Martinis crew-a s kojim vodi program već dvije godine. Nastupao je po cijeloj Rijeci, ali i ostalim gradovima lijepe naše. Bavi se produkcijom i svira nekoliko instrumenata. Sada pušta trap, hip hop, cloud rap, elec. beats i sva nova čudesa interneta.

https://soundcloud.com/tikach

Rinoma, mladi je full-time producent i kako kaže, u slobodno vrijeme student. Aktivno djeluje od sredine 2000. radeći u sklopu kolektiva DEM-crew u kojem preuzima odgovornost za produkciju i beat making. Kasnije s prijateljem Ericom udara temelje grupi Soundcheck Regaz i to izdavanjem albuma Macchiato i čaša vode. Nešto kasnije okreće se samostalnom radu s naglaskom na Chill Trap/Electronic Beats glazbu iz čega nastaje EP We Can Fly. Multi-produktivni Rinoma osim trenutne suradnje s Koolade-om sprema i svoj novi EP, te surađuje s reperom Zmijom na njihovom drugom zajedničkom projektu.

https://soundcloud.com/rinoma
 
MC Zmija
aka Luis aka Slang, pravim imenom Toni Flego počeo se baviti hip-hopom i rap glazbom 2001. godine s kolegama iz osnovne škole. Tada, a i danas, najveći uzori su mu izvođači zlatnog doba američkog i domaćeg hip-hopa. Sredinom 2010. počeo se ozbiljnije baviti repanjem s više angažiranim pjesmama, socio-političke tematike. U svojim pjesmama osim što kritizira političku situaciju u zemlji, medije, piše i o društvenim odnosima, nerijetko se dotiče i filozofske tematike pa čak i seksualnosti kroz humor. Deset godina upornog rada rezultiralo je prvim demo albumom Mrtvi Kapitali snimljenim početkom 2011. u studiju kod Rinome (Marino Morosin) koji kasnije postaje producent na njegovim albumima. Nakon toga uslijedila je intenzivna suradnja s grupama Dem Crew i Soundcheck Regaz s kojima počinje nastupati diljem regije, a i šire. Nakon toga uslijedile su suradnje i s drugim lokalnim rap izvođačima. Od 2011. pa do danas izbacio je 5 demo albuma, održao više od 50 nastupa na brojnim eventima i festivalima te ostvario brojne suradnje. Uz to napisao je i diplomski rad na temu hip-hop kulture u gradu Puli te dvije godine vodio i uređivao Blackonnection radio show. Trenutno radi na projektu Unutarnji svemir 2 s dugogodišnjim kolegom i prijateljem Rinomom te s grupom LKA Crew za nadolazeći album.