Upset Noise + Red Tape

Upset Noise + Red Tape
Subota, 11.06.2016.
Monteparadiso Club
Start: 22h


U subotu 11. 06. 2016. imati ćemo prilike vidjeti dio povijesti svjetskog hardcore punka. Jer vrata kluba za ovu sezonu zatvara jedan od najpoznatijih bendova talijanske hardcore punk scene - legendarni Upset Noise, dok će kao support nastupiti mlade lokalne hardcore punk snage - Red Tape. Nemoj ih propustiti!


Dok su ljudi masovno iz tadašnje Jugoslavije odlazili u Trst po kavu, jeans hlače, wc papir i prašak za pranje rublja, 1983. godine u tom istom gradu nastaju Upset Noise, jedan od najpoznatijih bendova talijanske hardcore punk scene ikada.
Prvo pojavljivanje Upset Noisea na vinilu bilo je 1984. godine na split EP-ju s Warfare? iz Gorice (I) u vlastitom izdanju pod naslovom "Vi odio". U tom razdoblju u bendu sviraju Fabrizio Fiegl na bubnjevima, Giorgio Macoratti na basu, Fausto Franza na gitari i Sandro Zarotti na vokalu. 1985. godine izlazi "Disperazione nevrotica", drugi EP u vlastitom izdanju kojim su se lansirali na širu tadašnju europsku hardcore punk scenu. Nakon jako pozitivne recenzije EP-ja u fanzinu Maximumrock'n'roll bend postaje poznat i u Sjedinjenim Američkim Državama. Na snimci se pojavljuju novi članovi benda. Ostali su i dalje Fabrizio Fiegl na bubnjevima i Fausto Franza na gitari, ali na basu je Paolo Cattaruzza zamijenio Giorgia Macorattija (rip), a na vokal je došao Edi Roncelli.
1986. godine bubnjar Fabrizio Fiegl odlazi svirati na puno radno vrijeme u legendarni torinski bend Negazione, a svoje mjesto prepušta Stefanu Bonanniju iz udinskog benda Eu's Arse. Malo kasnije vokal Edi Roncelli pušta svoje mjesto Luciju Drusianu koji uvodi engleski jezik u nove tekstove. U toj novoj postavi bend objavljuje svoj prvi LP "Nothing More To Be Said" za belgijsku izdavačku kuću Hageland Records. Taj je LP kasnije ponovno objavljen i distribuiran pod etiketom T.V.O.R. On Vinyl. Omot i logo benda UPSET NOISE napravio je R.K. Sloane , umjetnik poznat po dizajnu klasičnog loga benda Guns and Roses i  benda The Accüsed.
S novim članovima bend glazbeno odlazi više prema crossover/ hardcore/ metal izričaju, ali stav ostaje i dalje hardcore punk. Uz novo izdanje bend počinje imati sve češće koncerte po cijeloj Europi na kojima dijele binu s legendama poput  D.R.I., Holy Terror, Social Unrest, Attitude, Accused, itd... U crossover fazi bend postaje peteročlani. Na bas dolazi Guido Zamattio a na drugu gitaru Massimo Arban. U toj postavi 1989. godine izdaju za  T.V.O.R. EP "Growin Pain". Vodeća stvar na tom više Thrash Metal EP-ju je “Growing Pains” koja se toliko sviđala berlinskim kolegama Jingo de Lunch da su obradu stavili na svoj album “Underdog” iz 1990. godine (poslušajte album).
Nakon što su odradili tisuće kilometara na turnejama na kojima su često dijelili binu s bendovima poput Cro-Mags, Only Living Witness, The Obsessed, D.I., Coroner, Into Another  i Jingo de Lunch, 1993. godine izdaju album “Come To Daddy” za novu izdavačku kuću, GLC Records. Inženjeri zvuka na tom albumu su Walt Molt i Joseph Herensberger iz Jingo de Lunch, a produkciju je radio Enrico “K” Susi. Omot je dizajnirao Jeff Gaither (koji je radio dizajn i za The Misfits, Guns N' Roses, Look Afraid, The Undead, Biohazard, Insane Clown Posse, Accused i mnoge druge).
Nakon promotivne europske turneje s Cro-Mags pjevač Lucio Drusian napušta band radi ozbiljnih zdravstvenih problema. Kako ostatak benda ne može pronaći zamjenu na vokalu, bend 1995. godine prestaje s radom.
Ipak, u siječnju 2015. godine stara ekipa iz Upset Noise se nalazi u prostoriji za probe u Udinama. Lucio Drusian, boljega zdravlja, vraća se na vokal, Fausto Franza je i dalje na gitari, Stefano Bonanni je i dalje na bubnjevima, novi je Yure Donati na basu. Energija je uvijek ista (viđeno 19. 03. 2016. u Trstu u Tetrisu).
Te iste 2015. Talijanska izdavačka kuća F.O.A.D. izdaje CD s remasteriziranim stvarima s albuma "Nothing More To Be Said", EP-a "Groving Pain" uz dodatni live iz Nizozemske iz 1986. Godine. Uz izdanje ide i DVD s dokumentarcem.
2016. godine na drugoj se gitari pridružuje Mark Simon Hell iz EU'S Arse.
U subotu 11. 06. 2016. Imati ćemo prilike vidjeti dio povijesti svjetskog hardcore punka kroz sve faze njihovog razvoja. Saznati ćete i od kuda su Pasmatersi pokupili intro :)