Warwound + Žmanjana Dica @Monteparadiso Club

Warwound + Žmanjana Dica
Ponedjeljak, 19.09.2016.
Monteparadiso Club
Start: 22h

Postoje bendovi koji su ostavili za sobom malo materijala, ali su jako puno utjecali na scenu općenito, ponekad toliko puno da ih možemo smatrati utemeljiteljima nekih žanrova. Warwound je jedan od takvih bendova. 1982. godine, pri samom nastanku D-beat/ UK82 scene, band su osnovali tadašnji basist (danas gitarist) Damian Thompson i bubnjar Andy Baker. Bend je tada u nepune dvije godine aktivnosti snimio tri demo snimke koje su postale underground klasici brzog, no bullshit hardcore punka. Njihov zvuk, kao i onaj Dischargea i Varukersa, postavio je standarde za D-beat žanr.

1983. godine Damian i Andy prelaze u legendaran bend The Varukers, s kojim snimaju EP koji se danas također smatra klasikom - Another Religion, Another War. Na tom EP-u nalaze se i pjesme Warwounda - No Escape (poslušaj i Varukers verziju) i Neglected (poslušaj i Varukers verziju). 1984. godine Damian napušta Varukerse kako bi osnovao još jedan kultni metalizirani punk bend - Sacrilege.

30 godina kasnije Damian okuplja novu postavu Warwounda s Ratom na vokalima (The Varukers, Discharge, The Vile), Ianom na basu (Thirty Six Strategies/ Decadence Within/ Stampin’ Ground/ Suicide Watch/ Burnside/ Flux of Pink Indians), te Steviem na bubnjevima (Hellkrusher/ Senile Decay/ The Fiend/ Dogsflesh/ The Vile).
Osim starog, očekujte i novi materijal, jer Damian i ekipa spremaju novi album krajem ove godine! Usput možete i popričati o britanskoj hardcore punk sceni s basistom Ianom Glasperom koji je napisao četiri knjige o britanskom hardcore punku:

Znamo, dovodimo dinosauruse, ali što bi drugo kad su super i obavezna su lektira na punk akademiji :) Uvijek vam je alternativa odlazak na shit cover bendove.