15. Antifa Fest

15. ANTIFA FEST
Petak i subota, 9. i 10.11.2018.
Monteparadiso Hacklab & Klub

Drugi vikend u studenom rezerviran je za pulski Antifa Fest. Ovogodišnje jubilarno petnaesto izdanje održat će se u petak 9. i u subotu 10. studenog u prostorijama Monteparadisa. Pripremili smo izložbu, tri razgovora i dvije projekcije filma, a oba dana programi završavaju koncertima. Predavanja i projekcije filmova održat će se u Monteparadiso Hacklabu (DC Rojc, prizemlje kad ulazite u zgradu desno), dok se po završetku programa u Hacklabu spuštamo u Monteparadiso klub gdje će se održati koncerti. 


Petak, 9.11.2018.


20:30h Monteparadiso Hacklab 
15 godina Antifa Festa, otvorenje izložbe

Festival otvaramo izložbom članaka objavljenih u raznim tiskanim medijima kroz četrnaest godina održavanja festivala. S izložbom će nas upoznati Ivan Slijepčević, a izložba će biti otvorena za vrijeme trajanja Antifa Festivala.


21:00h Monteparadiso Hacklab 
Dean Cukon i Davor Vuković: 15 godina Antifa Festivala, razgovor

Davor Vuković i Dean Cukon, jedni od začetnika Antifa Festivala, povest će nas kroz priču njegova stvaranja. Pokušati će analizirati društveni kontekst iz kojeg je Antifa Festival nastao, te sadašnje okolnosti radi kojih je važno i danas glasno progovarati o fašizmu kroz ovakve festivalske forme.


22:30h Monteparadiso Klub
koncert

Accident (Zagreb)

Hell Padrino (Pazin)

Sake (Pula)


Subota, 10.11.2018.


18:30h Monteparadiso Hacklab 
Earthlings (2005.), SAD, 95'', dokumentarni film  

Earthlings je američki dokumentarni film redatelja i aktivista za prava životinja Shauna Monsona. Kroz pet poglavlja, ujedno i pet aspekata ekonomskog iskorištavanja životinja (kućni ljubimci, hrana, odjeća, zabava i znanstvena istraživanja), zahvaljujući nikad viđenim, šokantnim snimkama, Earthlings nas uvodi u svakodnevne okrutne prakse iskorištavanja životinja u svrhu stjecanja profita koje se izvode u najvećim svjetskim industrijama. Informativan i provokativan, Earthlings je sveobuhvatan dokumentarac koji progovara o povezanosti prirode, životinja i ljudske pohlepe.


20:30h Monteparadiso Hacklab 
Predstavljanje BEK kolektiva iz Zagreba, razgovor

BEK je zagrebački anarhistički kolektiv proizašao iz lokalnog Food Not Bombs kolektiva. Početkom 2018. godine skvotirali su napuštenu školu u centru Zagreba s ciljem pretvaranja tog neiskorištenog, napuštenog prostora u prostor koji će biti pristupačan svima te koristiti lokalnoj zajednici za ostvarivanje društvenih, kulturnih i umjetničkih aktivnosti. Iz BEK kolektiva u goste nam dolaze Maša i Mislav koji će, osim što će predstaviti svoj kolektiv, pričati o svom radu, dotaknuti se zagrebačke underground i skvoterske scene, te DIY načina rada.


21:45h Monteparadiso Hacklab
Dino Dobrić, razgovor

Iz riječkog nam undergrounda dolazi Dino Dobrić koji će nas upoznati s novom generacijom riječkih alternativaca, njihovim motivacijama za djelovanje i iz prve ruke će pokušati nam razjasniti aktualnu provokaciju talijanske neofašističke stranke Casa Pound. Biti će i riječi o odnosu Europske prijestolnice kulture prema riječkoj alternativi. Dino je akter riječke aktivističke scene, koji svoje dane provodi u novoosnovanom skvotu “Gracijani” i u “Podrumu”.


23h Monteparadiso Hacklab
koncert

Midnight Climax (Zagreb)

UBT (Zagreb) 

Fried Brain (Pula)